FLEXTJÄNSTER

Götene växer. En kraftig expansion av industrin som nu elektrifieras i kombination med mer förnybar elproduktion ställer högre krav på effektkapacitet i elnätet. För att inte bli hindrade i expansionen behöver vi ett mer flexibelt elnät. Därför startar Kinnekulle Energi en flexibilitetsmarknad.

BLI FLEXLEVERANTÖR
– TJÄNA PENGAR

Konkret innebär det att du som företagskund eller aggregator får betalt för att tillfälligt dra ner din elanvändning eller höja din elproduktion specifika timmar när belastningen i nätet är hög. På så sätt kan nätet hållas stabilt under årets kritiska timmar som oftast inträffar kalla vinterdagar. Som flexleverantör kan du tjäna pengar samtidigt som du stöttar elnätet i energiomställningen!

Du som flexleverantör kan sälja din flexibilitet både kortsiktigt från dag till dag eller över längre perioder såsom veckor eller månader.

KOM I GÅNG
– VI HJÄLPER DIG

Vi hjälper dig hitta din flexibla resurs! Många maskiner, komponenter eller system kan vara flexibla med sin elförbrukning, till exempel: industriprocesser, laddstolpar, värmepumpar, batterier, reservaggregat, ventilation, lampor etc. Kontakta oss så kan vi utvärdera er flexpotential tillsammans.

I slutändan är det en win-win-situation. Ditt företag kan tjäna pengar på att vara flexibel samtidigt som det stödjer omställningen till förnybar energi. Genom att identifiera dina företags flexresurser och få hjälp att komma igång kan du dra nytta av de möjligheter som flexibilitet erbjuder. Det är ett sätt att vara proaktiv och bidra till ett mer hållbart och stabilt elsystem.