VARNING FÖR BLUFFÖRSÄLJARE

Det har tyvärr kommit till vår vetskap att telefonförsäljare och dörrknackare som vill sälja Elavtal uppger sig att göra det på uppdrag av oss. DET STÄMMER INTE!

Vi råder alla att vara extremt misstänksamma när någon ringer eller knackar på för att erbjuda vad som låter vara fantastiska erbjudanden. Tyvärr finns det ett fåtal elhandelsbolag som använder sig av fula metoder, falska löften och rent lurendrejeri för att locka kunder att teckna avtal som man sedan har väldigt svårt att ta sig ur. Svara aldrig JA på någon fråga. Det finns många exempel på där samtal redigerats om så att det låter som att en överenskommelse har träffats när så absolut inte är fallet.

En vanlig metod är att de ”bara” vill hjälpa till att se över hur du som kund kan sänka din elkostnad och därför vill ha din tillåtelse att jämföra ditt nuvarande elavtal med andra. Om den tillåtelsen ges använder de omedelbart den ”fullmakten” till att teckna om ditt elavtal och du står med eventuella brytkostnader samt ett avtal fyllt av dolda avgifter.

Vi tror på goda relationer med närhet, ärlighet och tydlighet i vårt sätt att arbeta. Vi knackar inte dörr, står utanför butiker eller ringer påträngande samtal till er. Vi värnar om en ömsesidig, långvarig och hållbar affärsrelation utan dolda agendor.

SCHYSST ELHANDEL

Vi uppmanar alla att se över sina elavtal och själva välja ett avtal som passar ens behov och välja en leverantör som man känner sig trygg med. Ett tips för att känna sig trygg är att välja ett företag som har klarat av certifieringen Schysst Elhandel.

Den certifieringen är framtagen på uppdrag av Energiföretagen Sverige och innebär att certifierade elbolag uppfyller 17st kundlöften som går längre än vad lagen kräver.

Det finns idag ett 20-tal certifierade elbolag som tillsammans står för över 40% av landets alla elavtal.

Problemet med oseriösa aktörer har blivit så stort att Konsumenternas Energimarknadsbyrå för första gången går ut och varnar framtida kunder för de sju elbolag som de har satt upp på svarta listan.