ELKRAFTSINGENJÖR TILL KINNEKULLE ENERGI

Dina arbetsuppgifter 

Vi söker en erfaren och engagerad Elkraftsingenjör för en spännande roll. Som Elkraftsingenjör kommer du att ha en nyckelroll i att säkerställa en stabil och effektiv drift av vårt elnät. Nedan följer en beskrivning av dina huvudsakliga ansvarsområden och befogenheter:

Du kommer att vara systemansvarig för vårt fjärrkontrollsystem och dokumentationssystem. Det innebär att du ansvarar för att dessa system fungerar korrekt och att de är uppdaterade och tillgängliga för relevanta parter. Hantera driftordrar och säkerställa att de genomförs i enlighet med företagets riktlinjer och rutiner. Delta i arbetet med att dokumentera och rapportera utförda arbeten i Trimble Nis. Hantera och uppdatera driftkartor och scheman för att säkerställa att de är korrekta och uppdaterade. Utföra utrednings- och beräkningsarbete för elnätet, vilket kan innefatta analys av kapacitet, lastbalansering och optimering av nätstrukturen. Följa företagets policys, riktlinjer, checklistor och rutinbeskrivningar i ditt arbete för att säkerställa enhetlighet och kvalitet.

Säkerställa att ditt arbete följer gällande lagar, förordningar och riktlinjer inom branschen. Säkerställa att lagar och förordningar inom elsäkerhet och egenkontroll efterlevs. Utföra övriga arbetsuppgifter som åläggs av elnätschefen. Driftledning av elnätet och ansvar för att övervaka och styra driften för att säkerställa en stabil och pålitlig elförsörjning. Ha beredskap för att ingripa vid akuta händelser och vara tillgänglig för beredskapstjänst. Du har befogenhet att göra inköp enligt gällande attestreglemente.

Din profil
Krav

  • BSc inom Elkraft och/eller elektroteknik eller motsvarande erfarenhet.
  • Ca 3 års erfarenhet inom området från roller som beredare, projektör eller liknande hos entreprenör, elnätsbolag eller konsultfirma
  • Goda datakunskaper
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

  • Högspänningsbehörighet
  • Netcontrol
  • Trimble
  • Digpro
  • MicroScada

Personliga egenskaper som är att önska hos kandidaten Målfokuserad, Ordningsam, noggrann och ansvarsfull, Samarbetsvillig, flexibel och lojal, Analytisk, logisk och god problemlösare, Initiativrik och drivande med goda ledaregenskaper och administrativ förmåga.

Om oss

Kinnekulle Energi är inne i en spännande utvecklingsfas där vi med vår samlade kompetens och bredd på verksamhet ser fram emot de förändringar som energisektorn står inför. Vi arbetar efter våra värdeord Nytänk, TydlighetTillsammans och Arbetsglädje som genomsyrar vår vardag och för oss framåt både som personer och som företag. Vi jobbar med El- & Fiberinstallation, större och mindre Elkraftsjobb (Industri, Vindkraft, Solceller, Eldistri­butionsnät) samt EL-driftsledning i och utanför Götene kommun. Inom företaget finns även affärsområdet Energitjänster som innefattar allt från elhandel och energilös­ningar till en egen Elon-butik.

Hos oss får du en individuell utvecklingsplan, vi tror på kontinuerligt lärande och Din utveckling är viktig för oss. Det är genom våra medarbetare som vi utvecklas och växer som företag. Vi gör det tillsammans! Vi erbjuder en omväxlande tjänst i ett team präglat av arbetsglädje, korta beslutsvägar, delaktighet och stort eget ansvarstagande.

Intresserad av tjänsten?

Välkommen med din ansökan till Jacob Eriksson.
jacob.eriksson@kinnekulleenergi.se
0511-34 55 19

Urval görs löpande. Vi ser fram emot att höra från dig.