Vårt fibernät

Vårt fibernät är ett Gigabitnät och Telia Öppen Fiber®  är vår kommunikationsoperatör. Därmed kan vi erbjuda ett mycket stabilt nät med stor kapacitet och stort prisvärt tjänsteutbud. Med Telia Öppen Fiber® är du inte låst till en tjänsteleverantör. Du väljer själv vem som ska leverera tv, bredband och telefoni och plockar själv ihop ett utbud av tjänster som passar just dig. Fiber ger dig en stabil och framtidssäkrad bredbandsanslutning med tillgång till både dagens och morgondagens digitala tjänster. Med upp till 1 000 Mbit/s i huset står en ny värld och väntar utanför dörren.

INTRESSEANMÄLAN

Om du är intresserad av fiber är det viktigt att du anmäler ditt intresse till oss. De inkomna intresseanmälningarna ligger till grund för våra utbyggnadsplaner för vårt fibernät.

ROBUST FIBER

Certifieringen Robust Fiber visar att vi har rätt kunskapsnivå för att förlägga fiberoptiska nät på ett robust sätt.

Att vara ett certifierat företag försäkrar att vi arbetar enligt konceptet Robust fiber. Certifieringsmärket visar att en individ eller ett företag har certifierat sig och förbundit sig att följa den branschstandard för fiberförläggningar som gäller.

FAKTA OM VÅRT FIBERNÄT

En fiberkabel består av hårstråtunna glasfibrer som skickar signaler med hjälp av ljuspulser. Optisk fiber har en otroligt hög kapacitet och med ljusets hastighet kan stora mängder av information skickas långa sträckor. På så sätt är fiber en oerhört trygg investering för framtidens digitala tjänster.

För tillfället har 91% tillgång till bredband med upp till 1000 Mbit/s i Götene kommun (brendbandskartan.se). Alla dessa är inte inkopplade men vi håller ett högt tempo med nya anslutningar och arbetar ständigt med att uppdatera och driftsäkra vårt fibernät. Det ligger ett stort fokus på att skapa en redundans i fibernätet vilket innebär att skapa en alternativ väg och leda om trafiken utifall att exempelvis en kabel skulle gå av. Detta gör så att avbrottstiden och antal avbrott för våra fiberkunder minskar.  

Visste du att…

För att klara Facebookflödet i hela Europa räcker det med två fibertrådar, så stor överföringskapacitet innebär alltså fiber. Den fiberkabel vi installerar innehåller fyra trådar så man kan lugnt konstatera att installationen är framtidssäk­rad.