LADDA SÄKERT HEMMA

– MED VÅRA EFFEKTIVA LADDBOXAR

Med våra effektiva laddboxar kan du ladda säkert hemma. En laddstation även kallat laddbox eller hemmaladdare gör ditt ägande av en elbil både enklare och smidigare.

LADDA SÄKERT

Går du i tankarna på att skaffa en elbil/laddhybrid? Eller har du redan skaffat dig en? Då funderar du säkert på vilken laddbox du ska ha. Vi går igenom de vanligaste frågorna om elbilar och laddboxar, hur laddningen fungerar och vad som kan vara bra att tänka på för att ladda säkert hemma.

VILKEN EFFEKT SKA JAG HA?

Vilken effekt du kan ha hemma på din laddbox beror på din huvudsäkring. En 3,7kW laddbox använder 16 A i enfas och kommer att fungera för de flesta husägare, en 11 kW laddbox använder 16 A på tre faser. Många med villa har säkringar på 20 eller 25 A, så boxen kommer att kunna användas. Om du har en lägre 16 A-säkring i huset så är rekommendationen att kolla med ditt nätbolag om frågor om huvudsäkringen och framförallt en elektriker på Kinnekulle energi, så att risken för överhettning av kablar o eluttag undviks.

En 3,7kW-laddbox använder 16 A på en fas och laddar cirka två mils bilkörning per timma, vilket betyder att över en natt har du laddat cirka 20 mils räckvidd för din elbil. Har du istället en laddhybrid är den fulladdad redan efter några timmar och räckvidden beror på vilken kapacitet som batteriet har.

En 11kW-laddbox använder 16 A i tre faser samtidigt och passar bra om du har en elbil där denna laddbox kan ladda ca 6 mils bilkörning per timma. Ett 85kW batteri som en ren elbil har, ex Tesla, skulle då exempelvis laddas under en natt.

OFFERT PÅ LADDBOX MED INSTALLATION

– LADDA SÄKERT HEMMA

Kontakta oss direkt för mer information och få en offert på din installation av laddbox. En hemmaladdare gör ditt ägande av en elbil inte bara enklare och smidigare, den gör även att din elbil både laddas snabbare och säkrare.